Select Page

Een blog over het ontstaan van een boek. Het vinden van richting. Een tocht over slingerpaadjes en omwegen, steile klimmen en af en toe wat afsnijden. Alles om het verhaal vanuit het hoofd naar het papier te krijgen. Kortom: de reis van het verhaal.

door Olav Smink

De reis van het verhaal, of het verhaal van de reis? In ieder geval ben ik begonnen met het schrijven van mijn verhaal. En dat is een reis op zich. Ik weet niet waarheen het mij leidt, of hoe lang het gaat duren, maar ik ben onderweg.
Schrijven kan eenzaam zijn en stil. Daarom reis ik liever niet alleen. Vandaar dit blog. Om jullie mee te nemen. Ook wil ik het verhaal en de totstandkoming daarvan het podium te geven dat het verdient.
Welke vorm krijgt het verhaal? Welke rol gaat de muziek spelen in het uiteindelijke verhaal of in het schrijven er van? Ik heb geen flauw idee. Als ik het wist, dan was ik er al.
Datzelfde geldt voor dit blog: geen idee wat het mij gaat brengen, of het mij iets gaat brengen en hoe lang ik er mee door wil gaan. Ik voel nu in ieder geval de behoefte om het proces van de totstandkoming zichtbaar te laten zijn.
Kortom: welkom op dit blog. Geniet van de reis. Dat moet je sowieso doen, omdat je toch al weet dat de aankomst het vertrek is naar het volgende.

Nog maar kort geleden was ik projectmanager in de high-tech industrie. Maar de deadlines, rapportages en het politieke spel van een grote organisatie kwamen mijn neus uit. Letterlijk. Het was niet meer mijn job noch mijn omgeving. Ik heb de behoefte aan vrijheid. Vrijheid om te creëren, te inspireren en te bewegen. Om met mijn muziek aan de slag te gaan, verhalen te schrijven en te vertellen, de natuur in te gaan en mijn kinderen te zien opgroeien. Dingen ervaren in plaats van uitvoeren. Weten dat wat je doet ergens goed voor is en dat het mensen raakt. Want inmiddels weet ik waar mijn energie vandaan haal: iets te creëren wat er gisteren nog niet was en daarmee bij mensen binnen te komen. Hen weten te raken: hetzij emotioneel, of via een inzicht of bewustwording. En dus heb ik afscheid genomen van mijn negen-tot-vijf baan en ga ik het avontuur aan. Wat ik nu ben? Een avonturier, muzikant, artiest, schrijver, trainer, inspirator, spreker, creator, … Zeg het maar, ik weet het nog niet. Ik ben ik, en ik ben op avontuur. Op reis dus. Misschien ben ik dan een reiziger?
Waarom is dit blog interessant voor jou als lezer? Nou, dat weet ik ook niet. Dat mag je zelf bepalen. Om je eerlijk te zeggen doe ik het vooral voor mijzelf: dit blog is van binnen naar buiten gericht. Ik bedoel daarmee dat de driver om dit te doen bij mijzelf is begonnen: ik ben een boek aan het schrijven en dat ik daar mee bezig ben moet er uit. Dat ik de vorige zin heb opgeschreven lucht nu al op. Dat bedoel ik dus. Daarvoor doe ik het dus.
Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Mijn verhaal is niet jouw verhaal, maar ik sta niet alleen. Dat weet ik zeker. Ik weet niet wie jij bent, maar ik ben niet de enige die een beweging maakt van ratio en hoofd naar gevoel en hart. Van overwerken en carrière naar yoga en meditatie. Herkenbaar? Nou, dan zul je een feest van herkenning en inspiratie vinden in dit blog. Geen garantie, maar ik weet het zeker. Niet herkenbaar? Dat kan heel goed, maar wie weet denk je na het volgen van dit blog daar wel heel anders over.

Inhoudsopgave

Laat hier je reactie achter